DÜNYA

Barzani: IKBY’de parlamento seçimleri eylülde yapılacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, parlamento seçimlerinin önümüzdeki eylülde yapılmasının planladığını, fakat tarihin henüz kesinleşmediğini belirtti.
Sitede oku

Barzani: Mahkemenin referandumu iptal kararı tek taraflı ve siyasi
Münih Güvenlik Konferansı için Almanya'da bulunan Barzani, Sputnik’e yaptığı açıklamada, “Tarih henüz belirlenmedi. Münih’ten döndükten sonra tüm siyasi partilerle görüşeceğim. Tarihi belirleyebileceğimizi umuyorum. Parlamento seçimleri eylülde yapılacak. Başkanlık seçimleri bizde yok, parlamento seçimleri olacak” diye konuştu.

Daha önce Kürdistan Demokratik Partisi (KDP), bölgedeki parlamento ve başkanlık seçimlerinin önümüzdeki temmuzda yapılacağını bildirmişti.

‘ROSNEFT İLE YENİ KONTRAT İMKÂNLARINI DEĞERLENDİRİYORUZ’

Rosneft, IKBY'ye 1.3 milyar dolarlık avans verdi
Barzani, IKBY’nin Rus devlet petrol şirketi Rosneft ile yeni kontratların imzalanması için imkânların değerlendirildiğini söyledi.

Barzani, “Rosneft’le artık kontratımız var, bu şirketle ekonomi alanındaki işbirliğimize devam edeceğiz. Rus şirketlerin IKBY’de aktif bir şekilde çalışmasından memnunuz. Yeni kontratları görüşüyoruz, fakat henüz anlaşma sağlanmadı. IKBY Rus yatırımlarına açık” ifadelerini kullandı.

Yorum yaz