DÜNYA

Yıldırım: Afrin'i konuşmayacağız da balinaların, kaplumbağaların geleceğini mi konuşacağız?

Afrin operasyonunun sınırlardaki tehdit ortadan kalkana kadar devam edeceğini söyleyen Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Yıldırım, "Afrin'i siyaset konuşmayacak da ne yapacak? Balinaların, kaplumbağaların geleceğini mi konuşacağız? Allah akıl fikir versin" dedi.
Sitede oku

Yıldırım: ABD artık aklını başına toplamalı
Erzincan'da AK Parti Olağan İl Kongresi'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'e yönelik operasyonun devam edeceğini söyledi.

Yıldırım, "Dün olduğu olduğu gibi bugün de vatanımızı, sınır boylarımızı korumak mecburiyetindeyiz. Çanakkale'deki mücadelemiz neyse Afrin'deki mücadelemiz de odur. Sınırlarımıza yönelen tehdidi ortadan kaldırmak için operasyonlarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'un Zeytin Dalı Operasyonu hakkındaki açıklamalarını eleştiren Yıldırım, "Ey Kılıçdaroğlu sen hangi akla hizmet ediyorsun, Afrin'e girmeyin diyorsun. Kimden yanasın çık da söyle. Bilesiniz ki sonuna kadar gideceğiz, köklerini de kazıyacağız, sen istesen de istemesen de" yanıtını verdi.

'15 TEMMUZ'DA TANKLARIN ARASINDAN SIVIŞIRKEN, ERDOĞAN İLE YILDIRIM MEYDANLARDAYDI'

Bahçeli'den Başbuğ'a Afrin tepkisi: Balina mı anlatalım, safari mi izleyelim?
Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu grup toplantısında atmış tutmuş. Türkiye tarihinin en korkak adamı Recep Tayyip Erdoğanmış, hadi oradan, haddini bilmez. 15 Temmuz'da tankların arasından sıvışırken, Recep Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım meydanlardaydı. Kim korkak, kim değil bu millet en iyisini bilir. Afrin operasyonu devletin operasyonu değilmiş. Bu yaşa gelmiş devlet ne, siyaset ne anlamamış. Afrin'i siyaset konuşmayacak da ne yapacak? Balinaların, kaplumbağaların geleceğini mi konuşacağız? Allah akıl fikir versin" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ABD'nin PYD'ye devam eden desteğini eleştirerek, "Bugün teröre yardım edenler yarın onları kapısında bulacaktır. Ey Amerika, artık şu canilere destek olmayı, silah vermeyi bırak. Verdiğiniz silahları da söz verdiğiniz üzere toplayın artık" dedi.

Yorum yaz