SAVUNMA

'Su-25'lerin yeni serisi, MANPAD'lar tarafından vurulamayacak'

Rus Su-25 savaş uçaklarının yeni serisi olan Su-25CM3'lerin taşınabilir ısı güdümlü hava savunma füzelerine (MANPAD) karşı yüzde 100 koruma sağlayan bir sistemle donatılacağı belirtildi.
Sitede oku

Suriye'de Rus savaş uçağı düşürüldü
Rusya'nın resmi yayın organı Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre yeni modifikasyonla birlikte muharebe kabiliyeti 3 kat artan Su-25'ler, Vitebsk adı verilen, Stinger ve İgla tipi MANPAD'lara karşı garantili koruma sağlayan sistemlerle donatılacak.

'SİSTEM, EKİM 2016'DA ETKİNLİĞİNİ KANITLADI'

Isı güdümlü MANPAD'lara karşı koruma sağlayan sistemlerin Rus Ka-52 helikopterleri ile Mi-8 helikopterlerinde kullanıldığını anımsatan gazete, "Sistem, Ekim 2016'da Mi-8 helikopterine uçaksavar füzesi fırlatıldığında sağladığı korumayla etkinliğini kanıtladı" ifadelerine yer verdi.

Su-25CM3'ler, Vitebsk sistemleriyle donatıldığında hem hava muharebelerine katılabilecek hem de birincil görevi olan kara hedeflerini vurma işlevini yerine getirebilecek.

Rus uçağını düşüren gruba hava saldırısı: En az 30 ölü
Su-25CM3 pilotu, GLONASS uydu navigasyon sisteminin yardımıyla hedef noktası eşleştirme doğruluğunu 10 metreye kadar düşürecek ve hedefleri görüş mesafesinin düşük olduğu koşullarda dahi imha edebilecek.

Rusya Savunma Bakanlığı, 3 Şubat'ta İdlib'de Fetih el Şam militanlarının ısı güdümlü taşınabilir hava savunma sistemleriyle Rus savaş uçağı Su-25'i vurduğunu, paraşütle atlayan pilotun teröristlerle girdiği çatışmada hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Yorum yaz