DÜNYA

Rojava Sözcüsü: Soçi’deki kongreye Türkiye’nin tutumundan ötürü davet edilmedik

Suriyeli Kürtler, Türkiye’nin tutumundan ötürü Soçi kentinde yarın başlayacak olan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılmak üzere Rusya tarafından davet edilmediklerini ileri sürdü.
Sitede oku

'Suriyeli Kürtler, kongre için Soçi'ye gitmeyecek'
Sputnik'e konuşan Rojava sözcüsü, "Kürtler, Soçi'deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne bunu yapmayı reddettiklerinden değil, şimdiye kadar hala Rusya'dan davet almadıkları için katılamayacak. Rusya, yönetimimize davetiye göndermedi" ifadelerini kullandı.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, çok sayıda Suriyeli Kürt temsilcinin kongre için Soçi'ye gideceğini açıklamıştı.

Rojava temsilcileriyse ‘Kürtlerin daha önce sağlanmış olan kota doğrultusunda sundukları listedeki isimlerin tümünün, daha Türkiye Afrin harekâtına başlamadan önce Ankara tarafından üstünün çizildiğini' iddia ediyor.

Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Yorum yaz