DÜNYA

DSG’den ‘Türk ordusunun ilerlediği haberleri yalan’ iddiası

YPG'nin ana bileşeni olduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanlığı, Afrin’de 8 kilometre ilerleme sağlandığı haberlerin yalan olduğunu öne sürdü.
Sitede oku

Rus uzman, Türkiye'nin Afrin harekatını başlatmasının nedenini açıkladı
Türkiye'nin PKK'nın Suriye uzantısı olarak kabul ettiği YPG'nin ana bileşeni olduğu DSG komutanlığı, "Türk devleti ve müttefiklerinin Afrin'e saldırıları devam ediyor ama henüz hiçbir ilerleme elde edilemedi. Türk devlet medyası, ordunun 8 kilometre ilerlediğini iddia ediyor. Bu gerçeği yansıtmıyor. Cephe hattında şiddetli çatışmalar devam ediyor" dedi.

Açıklamada, "Türk ordusu hava saldırılarına rağmen karada ilerlemede başarısız oldu ve bu yüzden Türk ordusu ve müttefiklerinin moralini yükseltmek için yalan haberlere başvuruluyor" ifadelerine yer verildi.

Türkiye, Afrin'e hava operasyonlarıyla başlayan Zeytin Dalı Harekatı'na, ÖSO ve TSK unsurlarından oluşan kara gücüyle devam etmiş, Afrin'deki PYD hedeflerine yönelik hava ve kara saldırıları gerçekleştirmişti.

Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Yorum yaz