DÜNYA

İhraç edilen komutan aklandı, yerine atanan FETÖ'cü çıktı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan KHK ile ordudan ihraç edilen Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilal Güvenir, dün yayımlanan 697 sayılı yeni bir KHK ile görevine iade edildi. Güvenir'in görevden alınmasının ardından yerine atanan Kıdemli Albay Yılmaz Özdemir de FETÖ'cü olduğunu söylemişti.
Sitede oku

'11.480 ByLock mağduru buzdağının görünen yüzü'
Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Düzce İl Jandarma eski Komutanı Albay Güvenir, 22 Kasım 2016 tarihinde, Resmi Gazete’de yayımlanan kanun hükmünde kararname (KHK) ile meslekten ihraç edildi. Albay Güvenir, yayımlanan 697 sayılı KHK ile görevine iade edildi. 

7 YIL HAPİS VERİLMİŞTİ

Güvenir, Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanırken, 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Albay Güvenir, cezaevinde bulunduğu süre göz önüne alınarak, adli kontrol şartıyla yurt dışına çıkış yasağı konularak, tahliye edilmişti. 

FETÖ’nün Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki 'mahrem yapılanması'na ilişkin yürütülen soruşturmada  Güvneri'in yerine gelen Kıdemli Albay Yılmaz Özdemir  FETÖ'cü çıkmış ve bunu itiraf etmişti. 

Yorum yaz