DÜNYA

Trump'tan eski danışmanı Bannon'a: Sadece işini değil aklını da yitirmiş

ABD Başkanı Donald Trump, görevine son verdiği eski Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon'un eleştirilerine yanıt verdi. Başkanlığı kazanmasında Bannon'un fazla etkisinin olmadığını savunan Trump, görevine son verdiği danışmanının "sadece işini değil aklını da yitirmiş olduğunu" söyledi.
Sitede oku

Bannon'un, Trump'ın yakın çevresiyle yapılan röportajlardan oluşan bir kitapta Trump'ın seçim kampanyasıyla Rusya arasında ilişki kurmasına ve bunu 'haince' olarak nitelemesine Trump'tan tepki geldi.

​Trump, Rus avukat Natalya Veselnitskaya ile seçim kampanyasını yürüten 3 kurmayının görüşmesini 'haince' olarak niteleyen Bannon'un 'sadece işini değil, aklını da yitirdiğini' söyledi. Trump, "Steve Bannon'un benimle ya da başkanlığımla bir alakası yoktur. Tarihi zaferimizde çok az katkısı oldu. Kovulduğunda sadece işini değil, aklını da yitirdi" ifadelerini kullandı.

​Trump, "Muhalefet partisi olarak gördüğü medyayla kavga eder gibi görünmek istiyordu" dediği Bannon'un, diğer yandan "kendisini önemli göstermek için medyaya yalan bilgiler sızdırdığını" ileri sürdü.

Bannon'un eleştirileri, Michael Wolff'un Trump ve yakın çevresinden yaklaşık 200 kişiyle yapılan röportajlardan oluşan 'Gazap ve Öfke: Trump'ın Beyaz Saray'ının İçinde' adlı kitabında yer alıyor.

Bannon 18 Ağustos'ta Beyaz Saray'daki görevinden alınmıştı. 

Trump, baş stratejisti Bannon'u kovdu
Rus avukat Natalya Veselnitskaya ile Haziran 2016'da yaptıkları görüşme nedeniyle ABD basınının hedef tahtasına oturttuğu ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Trump Jr, damadı Jared Kushner ve seçim kampanyası müdürü Paul Manafort Senato'da ifade vermişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Veselnitskaya'nın Rus hükümetini temsil etmediğini belirtmişti. Kremlin, bahsedilen görüşmenin Rusya ile Trump'ın kampanyası arasında bir ilişkinin kanıtı olarak görülemeyeceğini savunuyor.

Yorum yaz