00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
07:30
7 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
114 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
6 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
09:30
7 dk
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
12:00
6 dk
SESLİ HABER
Ukrayna ordusunun saldırılarını NATO planlıyor
12:09
2 dk
SESLİ HABER
Navigasyon kullananlar dikkat: Yanlış yola sokup faciaya sebep oldu
12:22
2 dk
SESLİ HABER
Rus askeri uzman: Türkiye, NATO’da ‘üvey evlat’
12:52
4 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
13:00
1 dk
HAFTA SONU HALLERI
Erdal Kaplanseren'le Hafta Sonu Halleri
13:05
115 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
16:01
59 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:00
1 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
17:01
59 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
SESLİ HABER
Zelenskiy: Batı Rusya’dan korkuyor
18:08
2 dk
SESLİ HABER
Avrasya’da taşımacılık için 280 milyar rublelik proje
18:20
2 dk
SESLİ HABER
Rus uzman İran-İsrail gerilimini değerlendirdi: Bölgeyi savaşın eşiğine getiriyor
18:48
2 dk
SESLİ HABER
Çinli diplomat: ABD, Ukrayna’daki çatışmayı körüklemeyi bırakmalı
19:03
2 dk
SESLİ HABER
Lavrov: UNESCO platformu kötüye kullanılıyor
19:15
2 dk
SESLİ HABER
‘Demokrasi eksikliği’ suçlamalarına yanıt
19:26
2 dk
SESLİ HABER
Dünyanın en iyi 100 stadyumu belli oldu
19:39
1 dk
SESLİ HABER
Rus Büyükelçi, ABD’nin yaptırımlarının amacını açıkladı
19:49
2 dk
SESLİ HABER
Polonya Cumhurbaşkanı Duda'dan 'nükleer silah' açıklaması: 'Hazırız'
20:03
2 dk
SESLİ HABER
Rus uzman: İsrail, ABD’nin Ortadoğu'daki yumruğudur
20:18
3 dk
SESLİ HABER
Eski Fransız istihbaratçı: Ukrayna paralı asker arıyor
20:34
2 dk
SESLİ HABER
Ukrayna’ya ait çok sayıda hava savunma sistemi imha edildi
20:47
1 dk
SESLİ HABER
Rapor açıklandı: Askeri harcamalar tarihin en yüksek seviyesinde
21:04
3 dk
SESLİ HABER
Rus Türkolog: Birçok Rus çocuk Türkçe öğreniyor
21:17
3 dk
SESLİ HABER
‘ABD, Afrika ülkelerinin onlardan bıktığının farkında’
21:31
3 dk
SESLİ HABER
Rusya: Dünya, ABD yüzünden Filistinlileri koruyamadı
21:46
2 dk
SESLİ HABER
Eski Pentagon danışmanından Putin’e övgü: Ortadoğu'daki tüm kartlar elinde
22:04
1 dk
SESLİ HABER
Biden kritik eyaletlerde geriye düştü
22:19
2 dk
SESLİ HABER
‘Batı’nın planı Rus medeniyetini yok etmek’
22:33
2 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışmasının finalistleri - Sputnik Türkiye, 1920
MULTİMEDYA
Politika, uluslararası ilişkiler, bilim, magazin, tarih, sanat gibi farklı alanlarda hazırlanan fotoğraf galerisi, video galerisi, infografik, hareketli grafik ve karikatürler.

Boyları 5 santimetreyi geçmeyen minik sebzelerin hasadına başlandı

Abone ol
Sera ürünlerinden tropikal meyvelere çok çeşitli tarımsal ürünün yetiştirildiği Antalya'da, boyları 5 santimetreyi geçmeyen kabak, patlıcan, havuç, fındık turp, yedikule marul, renkli biber gibi minyatür sebzelerde hasat dönemi başladı.
© AA

Yaş sebze ve meyve üretiminde önemli potansiyeline sahip Antalya'da ürün çeşitliliği de her geçen gün artıyor.

Yaş sebze ve meyve üretiminde önemli potansiyeline sahip Antalya'da ürün çeşitliliği de her geçen gün artıyor.  - Sputnik Türkiye
1/5

Yaş sebze ve meyve üretiminde önemli potansiyeline sahip Antalya'da ürün çeşitliliği de her geçen gün artıyor.

© AA

Kentte, gastronomi alanında küçük sebzelerin ve yenilebilir çiçeklerin popülerliğinin artmasıyla birlikte bu alandaki üretim faaliyetleri de hareketlendi.

Kentte, gastronomi alanında küçük sebzelerin ve yenilebilir çiçeklerin popülerliğinin artmasıyla birlikte bu alandaki üretim faaliyetleri de hareketlendi. - Sputnik Türkiye
2/5

Kentte, gastronomi alanında küçük sebzelerin ve yenilebilir çiçeklerin popülerliğinin artmasıyla birlikte bu alandaki üretim faaliyetleri de hareketlendi.

© AA

Serik ilçesinde bir tarım firmasının 2 bin dönüm alanda ürettiği parmak boyundaki sebzelere, yurt içinde ve dışında özellikle 5 yıldızlı oteller ve lüks restoranlardan yoğun talebin geldiği belirtiliyor.

Serik ilçesinde bir tarım firmasının 2 bin dönüm alanda ürettiği parmak boyundaki sebzelere, yurt içinde ve dışında özellikle 5 yıldızlı oteller ve lüks restoranlardan yoğun talebin geldiği belirtiliyor. - Sputnik Türkiye
3/5

Serik ilçesinde bir tarım firmasının 2 bin dönüm alanda ürettiği parmak boyundaki sebzelere, yurt içinde ve dışında özellikle 5 yıldızlı oteller ve lüks restoranlardan yoğun talebin geldiği belirtiliyor.

© AA

"Atıştırmalık" konseptiyle hazırlanarak paketlenen bu minik ürünler, zirai ilaç kullanımına gerek duyulmadan üretiliyor ve doğal oluşunun yanında lezzeti dolayısıyla tercih ediliyor.

"Atıştırmalık" konseptiyle hazırlanarak paketlenen bu minik ürünler, zirai ilaç kullanımına gerek duyulmadan üretiliyor ve doğal oluşunun yanında lezzeti dolayısıyla tercih ediliyor. - Sputnik Türkiye
4/5

"Atıştırmalık" konseptiyle hazırlanarak paketlenen bu minik ürünler, zirai ilaç kullanımına gerek duyulmadan üretiliyor ve doğal oluşunun yanında lezzeti dolayısıyla tercih ediliyor.

© AA

Antalya'da yetiştirilen minik patlıcan, kabak, salatalık, havuç, mısır, ıspanak, marul, domates, pancar, biber, kereviz, roka, turp, fasulye ve soğan, sofraları süslüyor.

Antalya'da yetiştirilen minik patlıcan, kabak, salatalık, havuç, mısır, ıspanak, marul, domates, pancar, biber, kereviz, roka, turp, fasulye ve soğan, sofraları süslüyor. - Sputnik Türkiye
5/5

Antalya'da yetiştirilen minik patlıcan, kabak, salatalık, havuç, mısır, ıspanak, marul, domates, pancar, biber, kereviz, roka, turp, fasulye ve soğan, sofraları süslüyor.

Günlük 200 kilogram ürün hasat ediliyor

Kentte faaliyet gösteren firmanın pazarlama direktörü Burak Akbulut, AA muhabirine, lüks mutfakların şeflerinden gelen talepler doğrultusunda yaklaşık 15 yıl önce Ar-Ge faaliyetlerine başladıklarını söyledi.
Başarılı sonuçlar alınca üretime geçtiklerini dile getiren Akbulut, ürünlerin hem görünüşleri hem de vitamin ve mineral açısından zengin oluşları dolayısıyla tercih edildiklerini belirtti.

'Ürünleri Rusya ve Arap ülkelerine göndermekteyiz, iç piyasada da ciddi talep var'

Ürünlere talebin yoğun olduğunu vurgulayan Akbulut, "Ürünleri Rusya ve Arap ülkelerine göndermekteyiz, iç piyasada da ciddi talep var. Otel ve lüks restoranlar ürünleri değerlendiriyor. Baharın gelmesiyle hasat dönemimiz başladı. Günlük 200 kilogram kadar hasat mevcut. Aylık yaklaşık 3 ton da satış söz konusu" diye konuştu.

Yenilebilir çiçekler, yemeklere hem lezzet hem görsellik katıyor

Göze ve mideye hitap eden yenilebilir çiçekler alanında da üretim yaptıklarını ifade eden Akbulut, aralarında menekşe, erik, latin ve fesleğenin de bulunduğu 15 çeşit aromada çiçek ürettiklerini anlattı.
Çiçeklerin son yıllarda Türk mutfağında yaygın kullanılmaya başlandığını dile getiren Akbulut, "Her çiçeğin kendine özgü aroması var. Latin çiçeğini yediğinizde tere ve roka tadı alıyorsunuz. Bu çiçek balık ve salata menülerinde kullanılıyor. Erik çiçeği, yaz kış size erik tadını veriyor. Elektrik çiçeği ise tükürük bezlerini çalıştırıyor ve ağzınızda küçük bir iğnelenme meydana geliyor. Daha sonra yiyeceğiniz yemeğin lezzetini daha çok almanızı sağlıyor" dedi.
Akbulut, yenilebilir çiçeklerden görselliği nedeniyle en fazla menekşe çiçeğinin tercih edildiğini söyledi.
Çiçeğin tatlılarda ve süslemelerde yaygın şekilde kullanıldığını belirten Akbulut, çiçeklerin 12 ay boyunca serada yetiştirilebildiğini, en fazla Arap ülkelerine ihracat yapıldığını kaydetti.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала