https://anlatilaninotesi.com.tr/20220203/adanada-gunluk-et-tuketimi-80-tona-ulasti-pandemi-olmasaydi-160-tona-cikardi-1053423091.html
Adana'da günlük et tüketimi 80 tona ulaştı: 'Pandemi olmasaydı 160 tona çıkardı'
Adana'da günlük et tüketimi 80 tona ulaştı: 'Pandemi olmasaydı 160 tona çıkardı'
Sputnik Türkiye
Kebabın başkenti Adana’da günlük et tüketimi 80 tona ulaştı. 03.02.2022, Sputnik Türkiye
2022-02-03T12:29+0300
2022-02-03T12:29+0300
2022-02-03T12:32+0300
et
adana
yaşam
tüketim
pandemi
https://cdn.img.anlatilaninotesi.com.tr/img/07e6/02/03/1053422586_0:57:3072:1785_1920x0_80_0_0_90635a5fcfe3415f63729533c3af687b.jpg
Tescilli Adana kebabını tatmak için ülke ve şehir dışından gelenler ile şehir halkı, kebapçılara akın ediyor.Kentte günlük 30 ton büyükbaş, 50 ton da küçükbaş hayvan eti tüketiliyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, kırmızı et sıkıntısının olmadığını belirterek, “İlimizde 250 bin civarında büyükbaş hayvanımız var. 1 milyon civarında da küçükbaş hayvanımız var. Adana et tüketiminde Türkiye’de en ön sırada olan illerden birisi. Adana’nın markalaşan kebabıyla birlikte de et tüketimi daha ön plana çıkıyor” diye konuştu.Türkiye’deki et üretiminin önemli bir bölümünün Adana’da yapıldığını kaydeden Tekin, şunları söyledi:Kebapçılık yapan Yaşar Aydın ,"Şu an günlük 80 ton kesim var. Pandemi olmasaydı eğer bu tüketim 160 tona çıkardı. kebaba yoğun ilgi var" dedi.
https://anlatilaninotesi.com.tr/20211011/adanada-3-gunde-35-ton-et-tuketildi-1049702681.html
adana
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
2022
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
SON HABERLER
tr_TR
Sputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
https://cdn.img.anlatilaninotesi.com.tr/img/07e6/02/03/1053422586_253:0:2984:2048_1920x0_80_0_0_dad09802d7a3282d6ac622f4c58bc5ad.jpgSputnik Türkiye
feedback.tr@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rosiya Segodnya“
et, adana, tüketim, pandemi
et, adana, tüketim, pandemi
Adana'da günlük et tüketimi 80 tona ulaştı: 'Pandemi olmasaydı 160 tona çıkardı'
12:29 03.02.2022 (güncellendi: 12:32 03.02.2022) Kebabın başkenti Adana’da günlük et tüketimi 80 tona ulaştı.
Tescilli Adana kebabını tatmak için ülke ve şehir dışından gelenler ile şehir halkı, kebapçılara akın ediyor.
Kentte günlük 30 ton büyükbaş, 50 ton da küçükbaş hayvan eti tüketiliyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, kırmızı et sıkıntısının olmadığını belirterek, “İlimizde 250 bin civarında büyükbaş hayvanımız var. 1 milyon civarında da küçükbaş hayvanımız var. Adana et tüketiminde Türkiye’de en ön sırada olan illerden birisi. Adana’nın markalaşan kebabıyla birlikte de et tüketimi daha ön plana çıkıyor” diye konuştu.
Türkiye’deki et üretiminin önemli bir bölümünün Adana’da yapıldığını kaydeden Tekin, şunları söyledi:
“Son dönemlerde ilimizden hayvan ihracatı da yapıyoruz ve bu da döviz kazandırması için önemli bir konu. İlimizde yaptığımız Lezzet Festivali’nin çok büyük etkisi var. Pandemiden sonra bu sene yapılan festival, olaya ciddi bir ivme kazandırmış ve et tüketimini arttırmıştı.”
Kebapçılık yapan Yaşar Aydın ,"Şu an günlük 80 ton kesim var. Pandemi olmasaydı eğer bu tüketim 160 tona çıkardı. kebaba yoğun ilgi var" dedi.