00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
07:30
9 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
114 dk
HABERLER
15:00
4 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
6 dk
HABERLER
18:00
6 dk
EN ÇOK OKUNAN 5 HABER
09:31
9 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:05
114 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
5 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı 1. bölüm
16:05
51 dk
HABERLER
17:00
5 dk
GÜNDEM DIŞI
Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı 2. bölüm
17:05
54 dk
HABERLER
18:00
5 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Yılın Astronomi Fotoğrafçısı Yarışmasının finalistleri - Sputnik Türkiye
MULTİMEDYA
Politika, uluslararası ilişkiler, bilim, magazin, tarih, sanat gibi farklı alanlarda hazırlanan fotoğraf galerisi, video galerisi, infografik, hareketli grafik ve karikatürler.

Dünya Sağlık Örgütü'nden uyarı: İşlenmiş et kanser ediyor

Abone ol
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon, pastırma gibi işlenmiş etlerin, sigara ve asbest gibi kanser riskini artırdığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon, pastırma gibi işlenmiş etlerin, sigara ve asbest gibi kanser riskini artırdığını belirtti.

WHO’nun açıkladığı rapora göre, günde 50 gram işlenmiş et yemek insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 18 oranında artırıyor. Raporda yer verilen tahminlere göre, işlenmiş et ürünlerini tüketmemek her yıl 34 bine yakın kanser vakasının önüne geçebilir.

Raporda, kansere yol açtığı ifade edilen işlenmiş etlerle, kırmızı etin ömrünü uzatmak veya tadını değiştirmek amacıyla tütsüleyerek, kurutarak ya da tuz ve koruyucu maddeler ekleyerek niteliğinin değiştirilmesi kastediliyor. WHO’nun raporuna göre kanser tehlikesini artıran unsurlar da bu eklenen maddeler.

© Sputnik / Alexey Malgavko / Multimedya arşivine gidinWHO, işlenmiş et ürünlerini alkol ve plütonyumla aynı kanser riski taşıyan ürünler sınıfına koydu.
Sosis - Sputnik Türkiye
1/5
WHO, işlenmiş et ürünlerini alkol ve plütonyumla aynı kanser riski taşıyan ürünler sınıfına koydu.
© Sputnik / Andrei Aleksandrov / Multimedya arşivine gidinYine de işlenmiş et ürünlerinin kansere yol açma riski, sigara ve alkol kadar yüksek değil.
Et - Sputnik Türkiye
2/5
Yine de işlenmiş et ürünlerinin kansere yol açma riski, sigara ve alkol kadar yüksek değil.
© Sputnik / Igor Zarembo / Multimedya arşivine gidinCancer Research UK örgütünden Tim Key de, “Bu karra kırmızı et ya da işlenmiş et yemeyi bırakmak gerektiği anlamına gelmiyor ancak bu ürünleri fazla tüketiyorsanız azaltmanız gerek” dedi.
Et ürünleri - Sputnik Türkiye
3/5
Cancer Research UK örgütünden Tim Key de, “Bu karra kırmızı et ya da işlenmiş et yemeyi bırakmak gerektiği anlamına gelmiyor ancak bu ürünleri fazla tüketiyorsanız azaltmanız gerek” dedi.
© Sputnik / Vladimir Pesnya / Multimedya arşivine gidinÖte yandan raporun et ve hazır gıda sektörünü olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.
Et ürünleri - Sputnik Türkiye
4/5
Öte yandan raporun et ve hazır gıda sektörünü olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.
© Sputnik / Maksim Blinov / Multimedya arşivine gidinRapora et endüstrisinden de itiraz geldi. Kuzey Amerika Et Enstitüsü, 'kanserin tek çeşit gıdalardan kaynaklanmayan karmaşık bir hastalık olduğunu' söyledi.
Et ürünleri - Sputnik Türkiye
5/5
Rapora et endüstrisinden de itiraz geldi. Kuzey Amerika Et Enstitüsü, 'kanserin tek çeşit gıdalardan kaynaklanmayan karmaşık bir hastalık olduğunu' söyledi.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала