00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SESLİ HABER
07:30
9 dk
SESLİ HABER
08:29
2 dk
HABERLER
11:00
6 dk
HABERLER
12:00
6 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:06
114 dk
HABERLER
15:00
5 dk
HABERLER
16:00
6 dk
HABERLER
17:00
7 dk
HABERLER
18:00
8 dk
SESLİ HABER
10:27
9 dk
HABERLER
11:00
5 dk
HABERLER
12:00
5 dk
HABERLER
13:00
5 dk
HAFTA SONU HALLERI
13:06
114 dk
HABERLER
15:00
6 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:00
5 dk
HABERLER
18:00
6 dk
SESLİ HABER
21:51
2 dk
SESLİ HABER
TÜİK istatistiklerle aile raporunu açıkladı
22:28
10 dk
SESLİ HABER
Rusya ve Çin: ABD'nin çabalarından endişe duyuyoruz
22:51
3 dk
SESLİ HABER
Korkutan tablo: Uyuşturucu ve silah kaynaklı 100 bin çocuk ebeveynlerinden birini kaybetti
23:06
5 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
Gündem dışı - Sputnik Türkiye, 1920
GÜNDEM DIŞI
Gündelik koşuşturmacada gözden kaçanlar; bilimden sanata, tiyatrodan sinemaya, seyahat alternatiflerinden modaya, festivallerden konserlere her şey Serhat Sarısözen’le Gündem Dışı’nda.

İtalyan peynir gustosu Birkan Saytaş: “Burrataya sadece A plus müşteri değil, herkes ulaşabilmeli”

Serhat Sarısözen'le Gündem Dışı
Abone ol
İtalyan peynir gustosu Birkan Saytaş, Serhat Sarısözen’le Gündem Dışında stüdyo konuğu oldu.
Napoli Antica, Genel Müdürü Birkan Saytaş, Türkye’de birçok İtalyan şef bulunduğunu kaydetti:
“Türkiye’de çok iyi İtalyan şefler var. İtalyan peynirine çok rahat ulaşmaları şefleri de çok mutlu ediyor ve farklı reçeteleri deneyebilmelerine imkan tanıyor. Bu sayede insanlara farklı tabaklar sunabiliyorlar.”
Çıkış amaçlarının zanaatkar bir peynir atölyesi olmak olduğunun altını çizen Saytaş, burratanın sadece paralı müşterilerin değil, herkesin ulaşabildiği bir tüketim ürünü olması gerektiğini belirtti:
“Çıkış amacımız artizan bir peynir üretim atölyesi olmaktı. Her zaman Boğaz bölgesi ve menülerinde İtalyan peynirlerini kullanan işletmelere ve kişilere yakın olmak istedik. Burratayı hemen yiyip bitirmeniz gerekiyor. Eskiden 150 gr burrata satılıyordu şimdi artık 50 gr satılıyor. İtalya’da bu peynirlere herkes ulaşabilirken Burrata ve mozerellayı ülkemizde çok az bir kesim yiyebiliyor. Burrataya sadece A plus müşteri değil, herkes ulaşabilmeli.”
İtalyan peynirleri hakkında detayları paylaşan Birkan Saytaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tam yağlı taze peynirler kendi aralarında; Burrata İnek, Burrata Manda, Mozzarella, Fior Di Latte, Ricotta, Stracciatella olarak ayrılıyor. Tam yağlı olgunlaştırılmış peynirler de Caciotta, Silano, Caciocavallo, Scamorza, Scamorza İsli Tereyağı; Sarımsaklı Baharatlı, Trüf Mantarlı olarak sınıflandırılıyor” diyen Saytaş “Peynirin yanına balsamik sos yakışmaz. Lezzetin özü iyi bir zeytinyağı ve kızarmış ekmektir. Pesto da burratanın vazgeçilmezidir.”
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала