00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
HABERLER
07:00
6 dk
HABERLER
09:00
6 dk
HABERLER
11:00
4 dk
DÜNYA HABERİ
11:10
11 dk
PARANIN HAREKETİ
11:30
9 dk
HABERLER
12:00
5 dk
YAPAY ZEKA GÜNLÜĞÜ
14:05
55 dk
HABERLER
16:00
5 dk
HABERLER
17:30
10 dk
HABERLER
18:00
15 dk
HABERLER
19:00
12 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
07:00
1 dk
SEYİR HALİ
Ali Çağatay'la Seyir Hali
07:01
119 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
09:00
1 dk
YERİ VE ZAMANI
Güçlü Özgan'la Yeri ve Zamanı
09:05
114 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
11:00
1 dk
DÜNYA HABERİ
Dünyadan öne çıkan başlıklar
11:10
15 dk
PARANIN HAREKETİ
Ekonomide neler oluyor?
11:30
10 dk
ENERJİNİN SEYRİ
Enerji sektöründe öne çıkan başlıklar
11:50
10 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
12:00
1 dk
GÜN ORTASI
Okan Aslan'la Gün Ortası
12:05
85 dk
HABER MASASI
Selin Yazıcı, Aslı Kahveci ve Serkan Baştımar'la Haber Masası
13:30
35 dk
MÜZİĞİN EFSANELERİ
Bir Jazz Efsanesi: Duke Ellington
14:14
6 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
15:00
1 dk
SPOR BÜLTENİ
Öne çıkan spor başlıkları
15:30
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
16:00
1 dk
EKSEN
Ceyda Karan'la Eksen
16:01
89 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
17:30
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
18:00
1 dk
HABERLER
Saat başı başlıkları
19:00
1 dk
DünBugün
Geri dön
Adana107.4
Adana107.4
Ankara96.2
Antalya104.8
Bursa101.4
Çanakkale107.2
Diyarbakır89.6
Gaziantep104.3
Hatay106.1
İstanbul97.8
İzmir91.0
Kahramanmaraş92.3
Kayseri105.5
Kocaeli90.2
Konya88.6
Malatya106.0
Manisa101.0
Mardin92.2
Ordu99.6
Sakarya90.2
Samsun107.7
Sivas104.2
Şanlıurfa95.3
Trabzon102.4
Van88.0
 - Sputnik Türkiye, 1920
OKAN ASLAN İLE GÜN ORTASI
Hayat ve zaman akıp giderken tüm koşuşturmaların arasında gündemin nabzını tutuyoruz.Ajandamızdaki detayları, son dakika gelişmelerini Gün Ortası’nda konuşuyoruz.

Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma: Gıda sektöründe tuzun önemi büyük

Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma: Gıda sektöründe tuzun önemi büyük
Abone ol
Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, tuz azaltma kotasına dair konuştu. Sırma, "Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve gıda sektörünün içinde yaptığı bir sözleşme bu. Fakat bu o kadar kolay değil. Gıda sektöründe tuzun çok büyük bir önemi var" dedi.
Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Komite Başkanı ve Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, Okan Aslan’la Gün Ortası programında Bakanlık’tan yapılan tuz azaltma kotasına dair değerlendirmelerde bulundu.
Sırma şöyle konuştu:
“Tuz dediğimiz şeyi gün içinde pek çok yerden alıyoruz. Tuz miktar olarak en az kullandığımızı düşündüğümüz şey fakat yokluğunda da aslında yemeğin lezzeti bakımından büyük bir eksiklik yaşıyoruz. Bir sürü yerden hayatımıza giren tuz kaynakları var aslında. Dünya Sağlık Örgütü der ki, kişi başında günde 5 gram tuz tüketimi yeterlidir. Dolu dolu 1 çay kaşığı, 5 grama tekabül ediyor. Fakat birkaç araştırma şirketi Türkiye’de günlük olarak 18 gram tuz tükettiğimizi ölçmüş. Bence daha da fazla tüketiyoruz. DSÖ’nün bu açıklaması, Birleşmiş Milletler üye ülkelerine bir ev ödevi gibi bir şey verdi. Dedi ki, gıda sektöründe tuz tüketimine yönelik bir reformülasyon çalışması yapın. Tuz sadece lezzet verici bir katkı maddesi değildir. Buzdolabından önce tuzun varlığı sayesinde gıdalar saklanabildi.”
Tuz azaltımına dair uygulamayı değerlendiren Sırma, “Bu elementin vücutta eksikliği de fazlalığı da sorun. Dünyada 1.3 milyar tansiyon problemi yaşıyor. Ve bu üstü örtülü bir şekilde ölüm nedeni. Dolayısıyla yüksek alıma karşı bütün ülkelerin önlem almalarını istiyorlar. Dolayısıyla ülkemizde de Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve gıda sektörünün içinde yaptığı bir sözleşme bu, tuz azaltımına dair verilen bir söz. Fakat bu o kadar kolay değil. Gıda sektöründe tuzun çok büyük bir önemi var.” dedi.
Haber akışı
0
Tartışmaya katılmak için
giriş yapın ya da kayıt olun
loader
Sohbetler
Заголовок открываемого материала